107.671 Warga Blora Wis Disuntik Vaksin Covid-19

Oleh Ahmad Adirin pada 30 Jul 2021, 00:36 WIB
Diperbarui 30 Jul 2021, 07:07 WIB
Plt Kepala Dinas Kesehatan Kabupaten Blora, Edi Widayat. (Liputan6.com/Ahmad Adirin)
Perbesar
Plt Kepala Dinas Kesehatan Kabupaten Blora, Edi Widayat. (Liputan6.com/Ahmad Adirin)

Liputan6.com, Blora - Sawetara upaya kanggo nyegah panyebaran Covid-19 terus ditindakake. Salah sijine yaiku kanthi menehi suntikan vaksin kanggo warga Kabupaten Blora, Jawa Tengah.

Plt Kepala Dinas Kesehatan Kabupaten Blora, Edi Widayat nyebutake, jumlah warga Kabupaten Blora sing nampa tahap injeksi vaksin yaiku 107.671 wong utawa 15 persen. Minangka kanggo tahap kaping loro, 53.508 wong utawa mung 7,5 persen sing wis diwujudake.

"Nganti saiki, 15 persen tahap pertama wis diwujudake. Kanggo tahap kapindho, mung 7,5 persen sing divaksinasi," ujare Edi nalika ditemoni Liputan6.com ing sela-sela program vaksinasi ing Pakunjaran Kelas IIB Blora, Kamis (29/07/2021).

Edi ujar manawa nganti saiki program vaksinasi wis dikuatake menyang desa lan fasilitas umum. Alangan sing diadhepi yaiku sawetara warga sing tetep wegah ngombe vaksin kasebut.

"Wong sing wegah kudu diwenehi pangerten, mula kita njaluk pitulung saka instrumen negara sing ana kanggo melu nyebarake vaksinasi," jarene.

Dheweke ujar manawa ora mung pamrentah kabupaten sing nindakake program injeksi vaksin kasebut. Polisi lan TNI AD uga wis nindakake perkara sing padha. Kaya serangan vaksinasi Covid-19 sing ditindakake Kodim 0721/Blora.

"Kegiatan serangan vaksinasi minangka program TNI. Kodim Blora duwe tugas nglajengake program vaksinasi 3000 dosis," ujare Dandim 0721/Blora, Letkol Inf Andy Soelistyo.

Dheweke ujar manawa saiki program serangan vaksin TNI wis tekan 2500 dosis.

"Dina iki kita nindakake program serangan vaksin ing Pakunjaran Blora, sing pranyata kabeh warga ing pusat tahanan kasebut durung divaksinasi." Ujare Andy.

Saka pengamatan lapangan, jumlah tawanan ing Pakunjaran Kelas IIB Blora yaiku 121 wong sing suntikan vaksin. Petugas kasebut ono 14 tawanan seng duwe masalah administrasi amarga ura nduwe KTP.

"Nanging ora masalah. Sing penting vaksin luwih dhisik. Aku njaluk tulung karo masalah administrasi supaya Pakunjaran njaluk data saka Dindukcapil," jarene.

 

Artikel berbahasa Jawa ini bagian dari program Liputan6.com memerangi hoaks.

Scroll down untuk melanjutkan membaca

Tentang Cek Fakta Liputan6.com

Melawan hoax iku padha karo gelut ngapusi. Mula, kita nggawe Saluran Fakta Liputan6.com ing taun 2018 lan nganti saiki kita aktif nyedhiyakake literasi media kanggo masarakat sing luwih akeh.

Wiwit tanggal 2 Juli 2018, Fact Check Liputan6.com gabung karo International Fact Checking Network (IFCN) lan wis dadi mitra Facebook. Kita uga minangka bagean saka inisiatif Cekfact.com. Kerjasama karo partai apa wae, ora bakal mengaruhi kamardikan kita.

Yen sampeyan duwe informasi babagan hoax sing pengin diselidiki lan verifikasi, kirim ing email Cekfact.liputan6@kly.id.

Pengin njaluk wangsulan luwih cepet? Hubungi Chatbot WhatsApp WhatsApp Liputan6 kanggo Priksa Kasunyatan ing 0811-9787-670 utawa klik link ing ngisor iki.

Scroll down untuk melanjutkan membaca

Simak Video Pilihan Berikut Ini:

Lanjutkan Membaca ↓

POPULER

Berita Terkini Selengkapnya