121 Tawanan ing Blora Disukani Vaksin Covid-19, Seng 14 Ora Nduwe KTP

Oleh Ahmad Adirin pada 30 Jul 2021, 00:10 WIB
Diperbarui 30 Jul 2021, 07:08 WIB
Dandim 0721/Blora Letkol Inf Andy Soelistyo nalikane tekon tawanan Pakunjaran Kelas IIB Blora. (Liputan6.com/Ahmad Adirin)
Perbesar
Dandim 0721/Blora Letkol Inf Andy Soelistyo nalikane tekon tawanan Pakunjaran Kelas IIB Blora. (Liputan6.com/Ahmad Adirin)

Liputan6.com,Blora - Wonten 121 tawanan ing Pakunjaran Kelas IIB Blora disukani dosis vaksinasi Covid-19 kaping pisan dening Angkatan Darat Indonesia saka Kodim 0721/ Blora, Kamis (29/7/2021). Ternyata, ana 14 tawanan sing ora duwe identitas, nanging isih disuntik karo vaksin kaskasebut.

Biasane yen masarakat pengin langsung disuntik vaksin, sarat utama supaya bisa melu yaiku nduwe identitas pribadi, yaiku Kertu Identitas (KTP).

Gegayutan karo perkara iki, Komandan Kodim 0721/Blora, Letkol Inf Andy Soelistyo ujar manawa dheweke wis koordinasi karo pejabat pakunjaran sakdurunge nindakake serangan vaksin iki. Kalebu ngrembug babagan alangan.

"Aku wis koordinasi karo pejabat Pakunjaran, nanging isih divaksinasi kanthi lengkap," ujare Andy nalika diwawancarai karo sawetara kru media ing Pakunjaran Kelas IIB Blora.

Miturut dheweke, pesakitan sing ora duwe identitas duwe jeneng sing dicathet dhisik. Sawise iku, data identitas dijupuk saka Dinas Penduduk Sipil (Dindukcapil).

 

Scroll down untuk melanjutkan membaca

Dijupuk Ing Dindukcapil

Plt Dinas Kesehatan Kabupaten Blora Edi Widayat, Dandim 0721/Blora Letkol Inf Andy Soelistyo, Kepala Pakunjaran Kelas IIB Blora Dedi Cahyadi, Kapolres Blora AKBP Wiraga Dimas Tama nalika diwawancarai karo sawetara kru media. (Liputan6.com/Ahmad Adirin)
Perbesar
Plt Dinas Kesehatan Kabupaten Blora Edi Widayat, Dandim 0721/Blora Letkol Inf Andy Soelistyo, Kepala Pakunjaran Kelas IIB Blora Dedi Cahyadi, Kapolres Blora AKBP Wiraga Dimas Tama nalika diwawancarai karo sawetara kru media. (Liputan6.com/Ahmad Adirin)

Dandim Blora ngarep-arep ora bakal ana alangan kanggo nindakake program serangan vaksin Covid-19. Dadi, kalebu tawanan uga divaksinasi sacara sakabehe.

"Mengko, data jeneng bakal direkam lan data bakal dijupuk ing Dindukcapil. Kanggo tawanan kanthi sakabehe, kita ngarep-arep kabeh bisa divaksinasi," jarene Andy.

Dheweke nerangake diwenehi tugas saka pamrentah pusat kanggo nerusake program serangan vaksin Covid-19 kanthi jumlah 3000 dosis. Saka kasebut, Kodim 0721/Blora wis nindakake 2.500 dosis serangan.

Benten, Kepala Pakunjaran Kelas IIB Blora, Dedi Cahyadi ujar, sadurunge serangan vaksinasi Covid-19 ing Pakunjaran Blora, ana warga sing keweden malah kuwatir bisa kedadeyan sing ala.

"Sadurunge, ana uga masalah nanging tim medis wis nerangake," ujare Dedi.

 

Artikel berbahasa daerah Jawa ini bagian dari program Liputan6.com memerangi hoaks.

Scroll down untuk melanjutkan membaca

Tentang Cek Fakta Liputan6.com

Melawan hoax iku padha karo gelut ngapusi. Mula, kita nggawe Saluran Fakta Liputan6.com ing taun 2018 lan nganti saiki kita aktif nyedhiyakake literasi media kanggo masarakat sing luwih akeh.

Wiwit tanggal 2 Juli 2018, Fact Check Liputan6.com gabung karo International Fact Checking Network (IFCN) lan wis dadi mitra Facebook. Kita uga minangka bagean saka inisiatif Cekfact.com. Kerjasama karo partai apa wae, ora bakal mengaruhi kamardikan kita.

Yen sampeyan duwe informasi babagan hoax sing pengin diselidiki lan verifikasi, kirim ing email Cekfact.liputan6@kly.id.

Pengin njaluk wangsulan luwih cepet? Hubungi Chatbot WhatsApp WhatsApp Liputan6 kanggo Priksa Kasunyatan ing 0811-9787-670 utawa klik link ing ngisor iki.

Scroll down untuk melanjutkan membaca

Simak Video Pilihan Berikut Ini:

Lanjutkan Membaca ↓

POPULER

Berita Terkini Selengkapnya