27 Desa neng Kebumen Keblaburan Merga Udan Bras Bres lan Tanggul Kali Bentas

Oleh Rudal Afgani Dirgantara pada 28 Okt 2020, 11:30 WIB
Diperbarui 28 Okt 2020, 11:30 WIB
Tanggul kali bentas nyebabna desa-desa neng Kebumen kebanjiren. (Foto: Liputan6.com/Istimewa)
Perbesar
Tanggul kali bentas nyebabna desa-desa neng Kebumen kebanjiren. (Foto: Liputan6.com/Istimewa)

Liputan6.com, Kebumen - Tanggul tanggul neng Desa Madureja, Kecamatan Puring, ora tahan nahan jumlah banyu sing kakehen bar udan deres kanthi bras bres neng Kebumen. Tanggul Kali Telomoyo sing dawane 45 meter pungkasane pecah, Senen (26/10/2020). Saka data saka Pamrentah Kabupaten Kebumen, paling ora 27 desa kebanjiren.

Blabur kaya banyu bah sing mlebu neng wilayah padunungan. Banyu mbanjiri pamukiman kanthi ukuran sing beda-beda, wiwit 30 senti nganti semeter. Blabur uga meksa 995 warga neng enem RT neng Dukuh Tunggalsari ngungsi maring SD Madureja.

Banyu uga mlaburi Desa Sidobunder duwur 30 senti nganti semeter. Asile, 300 kluwarga mlayu menyang papan perlindungan neng Omah Panggung.

"Dewk arep nangani kasebut kanthi cepet neng BBWS," ujare Bupati Kebumen, Yazid Mahfudz.

Kejaba blabur, udan deres uga nyebabana longsor neng 24 desa. Kedadeyan kiye kedadeyan sawise udan deres neng Kebumen wiwit dina Minggu (25/10/2020) jam 14.00 nganti Senin esuk.

Neng Kecamatan Prembun, ana blabur amarga kebanjiran Kali Lesung ngrebut telung desa. Yaiku desa Pesuningan, Merden lan Kedungbulus. Banyu mlebu ing wilayah omah kanthi dhuwur 30 senti nganti 50 senti.

Sewetara, limpahan sekang Kali Lukulo nyebabna pager peternakan New Assa neng Desa Karangpoh, Kecamatan Pejagoan, Kebumen, pecah.

 

2 dari 3 halaman

Longsor Neng Kebumen

Tanggul kali bentas nyebabna desa-desa neng Kebumen kebanjiren. (Foto: Liputan6.com/Istimewa)
Perbesar
Tanggul kali bentas nyebabna desa-desa neng Kebumen kebanjiren. (Foto: Liputan6.com/Istimewa)

11 desa neng Kecamatan Alian lan Kebumen uga banjir, amarga Kali Kedungbener kebanjiran. Kasunyatane, udakara 170 warga Desa Krakal, Kecamatan Alian, wis minggat menyang balai desa setempat. Omahe kebanjiran nganti 1,6 meter.

Neng Kecamatan Kebumen, sawetara desa uga kebanjiran. Desa-desa sing klebus kalebu Krakal, Kalirancang, Sawangan, Seliling, Surotrunan lan Desa Bojongsari neng Kecamatan Alian.

Banjur, Roworejo, Tanahsari, Sumberadi, Wonosari lan Jatisari. Ing Desa Bojongsari, tanggulane pecah nyebabake banyu kali kebanjiran kanthi dhuwur udakara semeter.

Kali Karanganyar neng Kabupaten Karanganyar uga kebanjiran. Asile, limang desa kecelup. Lima desa kasebut yaiku Candi, Karanganyar, Panjatan, Jatiluhur lan Plarangan.

Aliran Kali Kemit sing kebanjiran ing Karanganyar lan Distrik Adimulyo nyendhuri telung desa kanthi dhuwur kebanjiran 30 senti nganti 50 senti. Tiga desa kasebut yaiku desa Grenggeng, Panjangsari lan Adimulyo.

Neng Kecamatan Sempor, rong desa kabanjiran amarga kebanjiran Kali Jatinegara kanthi dhuwur kebanjiran antarane 30 cm lan 50 cm. Yaiku desa Kalibeji lan Sidoharu. Neng lain nggon, tanah longsor nyerang omah-omah lan dalan desa neng Kecamatan Padureso, Alian, Pejagoan, Karanggayam, Sruweng, Rowokele lan Sempor.

Pamarentah Kabupaten Kebumen langsung nyebarna bantuan nggo korban banjir. Bupati njaluk warga tetep waspada, amarga udan deres isih bisa kedadeyan neng Kabupaten Kebumen.

3 dari 3 halaman

Simak Video Pilihan Berikut Ini:

Lanjutkan Membaca ↓